En mors hævn

Pludselig sprøjter der blod på Sarah, der skriger. Hun vender sig og får et chok, da hun ser Henrys blodige hals.”

I 1840’erne bliver den unge, stolte og stærke kvinde Mateba fragtet fra Afrika til Amerika. Her bliver hun solgt på et marked som slave og tvunget ud i prostitution på et bordel i New Orleans. Efter en voldtægt føder hun sønnen Jack, der til hendes store sorg bliver brugt som indsats i et spil kort – og taget fra hende.

Jack bliver sendt flere dagsrejser væk fra sin mor for at være personlig opkvarter for den følsomme, jævnaldrende Henry, der er søn af en hårdhændet plantageejer. Selvom de har vidt forskellig baggrund, vokser der et stærkt venskab mellem dem igennem årene. Men på trods af at Jack lever et forholdsvis priviligeret slaveliv, bærer han på en sorg over at have mistet sin mor. Og heller ikke Mateba kan slippe tanken om sin søn.

Både Mateba og Jack længes efter at blive genforenet. Og de drømmer begge om frihed, men er de villige til at gamble alt, og kender de prisen for at flygte?

EN MORS HÆVN er et drama, der har tvang, køn, seksualitet og kampen for et barn som omdrejningspunkt. Det er både en storslået, historisk troværdig tragedie og en skøn, intens skildring af en kvindes kamp for sit barn. Hvor langt er moderen villig til at gå?

Køb bogen her